Evoluția ruletei în online și variantele de joc

Publicat in Cunoastere 22 Octombrie 2022 Actualizat: 22 Octombrie 2022 1666 ori
Google+ WhatsApp
Evoluția ruletei în online și variantele de joc
Evoluția ruletei în online și variantele de joc

Jocul de ruletă se bucură de un real succes în mediul online, dar și în cazinourile stradale. Există numeroase modalități de a practica acest joc, atât în cadrul cazinourilor stradale, dar și în platformele online de gambling.

Popularitatea jocului a crescut, evident, odată cu dezvoltarea internetului și adoptarea sa în cadrul cazinourilor online. Tehnologia a contribuit la eliminarea barieri fizice și sociale, facilitând în același timp accesul la această formă de divertisment.

Istoria Ruletei:

Istoria Ruletei a început în 1976, în Franța. Blaise Pascal, matematician și fizician francez, a dorit să obțină o roată cu mișcare perpetuă, fără să conștientizeze că va pune bazele unui joc extrem de popular și cu sute de ani de evoluție, adaptare și tradiție. De fapt aceasta este povestea acceptată de istoria gamblingului. Însă, în decursul anilor, au mai existat povești despre istoria ruletei, unele menționând că acest joc își are bazele în China antică.

Unele voci mai superstițioase au ținut să precizeze că Ruleta este jocul Diavolului pentru că suma numerelor de pe roată, de la 1 la 36, insumate dau 666. În decursul anilor au existat mai multe povești interesante cu și despre ruletă, oferindu-i jocului o umbră de mister, dar tocmai acest lucru îl face extrem de popular și iubit.

Numele vine de la francezul ”roulette”, care se traduce prin ”roată mică”, iar prima masă de ruletă a fost amplasată într-un cazinou din Paris. De la roata lui Pascal și până în prezent, Ruleta a evoluat, s-a adaptat diferitelor piețe și regulamentul a efost elaborat, totul contribuind la Ruleta pe care o practicăm în prezent.

Evoluția și regulile Ruletei:

Cu toate că jocurile și industria cazinourilor au fost mereu strict controlate și, în anumite țări, chiar interzise, ruleta a reușit ”să se strecoare” și a contribuit foarte mult la dezvoltarea unor orașe precum Las Vegas, recunoscute și ca paradisul pariorilor. Începând cu a doua jumătate a secolului al XX-lea, popularitatea și succesul Ruletei au crescut tot mai mult, asta și pentru că tot mai multe state au relaxat legile cu privire la această industrie.

Ruleta poate părea a fi un joc ușor de practicat, însă aparențele sunt mereu înșelătoare. E simplu să plasați un pariu, apoi să așteptați ca dealerul să arunge bila ți să învârtă roata. Însă pentru a vă optimiza șansele de câștig sau pentru a vă diminua pierderile, aveți nevoie să cunoașteți regulamentul și să vă dezvoltați propria strategie de joc.

Puteți paria pe un număr, pe o serie de numere, pe culoare, pe par sau impar sau puteți opta pentru pariuri combinate. În funcție de varianta de ruletă aleasă, șansele de câștig pot fi mai mari sau mai mici pentru jucător, dar și pentru casă.

Varinatele Ruletei în online:

Unii preferă Ruleta Europeană pentru că oferă un avantaj mai mare jucătorilor, în schimb alți jucători aleg Ruleta Americană pentru că cele 2 buzunare cu 0 și 00 oferă un avantaj mai mare casei, dar acest lucru este incitant.

În forma sa clasică, Ruleta se regăsește în mai multe variante și aici amintim de Ruleta Europeană, care are un buzunar cu un 0, și Ruleta Americană, care are două buzunare cu 0 și 00.

Însă pe online Ruleta a evoluat și producătorii de jocuri au scos numeroase alte variante, cum ar fi Mega Ruleta, Speed Ruleta, Ruleta Mica, Rooftop Ruleta. Greek Quantum Ruleta și multe altele. Jucatorii caută diferite variante de Ruletă pentru că vor să iasă din monotonia jocului clasic.

Tot mai multe cazinouri online investesc în tehnologie și comandă variante noi de jocuri pentru a menține interesul jucătorilor și pentru a atrage noi useri în platformă.

Ruleta clasică, Ruleta online, Ruleta Live:

Ruleta poate fi practicată din confortul propriului cămin, doar prin simpla accesare din cadrul unei platforme digitale. Există Ruleta clasică, cu un sistem computerizat ce returnează rezultate aleatorii. Însă, pentru a oferi o experiență mai complexă, cazinourile au implementat și alte mecanisme de joc. Acum jucătorii pot experimenta Ruleta Live cu dealer real. Dacă în varianta clasică online, ritmul e stabilit de computer, în cazul ruletei live, ritmul e dat de dealer. Totodată, jucătorii pot interacționa între ei și se poate comunica cu dealerul.

Și asta nu e tot, viitorul în gambling fiind promițător în materie de tehnologie și diversitate. Tot mai multe cazinouri online au început să integreze și jocuri ce au la bază realitatea augmentată și realitatea virtuală, crescând astfel complexitatea experienței oferite jucătorilor.

Nimic nu se compară cu jocurile practicate în cadrul cazinourilor clasice și, din aceste motive, cazinourile online investesc tot mai mult în aceste tehnologii menite să ofere un plus de experiență jucătorilor și chiar apelează la formatele hibride ce îmbină digitalul cu realitatea.

Când vine vorba de realitatea augmentată și realitatea virtuală, deja aici vorbim de cu totul altceva, jucătorii având nevoie de ochelari speciali și de un gadget compatibil, de preferat un smartphone sau un laptop, pentru a putea vizualiza cadrul unui cazinou online, pot naviga prin el și pot alege masa sau jocul preferat pentru a-și încerca norocul.

În funcție de strategia dezvoltată, fiecare jucător va putea alege varianta de ruletă și modul de joc preferat pentru un plus de divertisment. Însă, indiferent de alegerea făcută, jocul de ruletă se va baza mereu pe aceleași reguli și moduri de pariere.

Strategii de joc la Ruletă:

Pentru optimizarea șanselor de câștig sau, mai bine spus, pentru diminuarea pierderilor, vă vom expune și o serie de strategii pe care le puteți pune în practică la jocul de ruletă. De menționat că în gambling nu garantează nimeni câștigul 100% pentru că până la urmă vorbim de hazard, noroc și casa mereu va câștiga.

Strategia Martingale este, fără îndoială, una dintre cele mai practicate strategii la ruletă. Regula de bază cere să faceți pariuri mai mari față de cel precedent la fiecare mână. Statistic vorbind, atunci când veți câștiga o să vă recuperați și o parte din sumele pierdute. Însă, așa cum menționam mai sus, nu garantează nimeni când și dacă veți câștiga.

Pariul constant este o altă strategie adoptată și practicată de unii jucători. De regulă această strategie se aplică jocurilor de masă, nu doar ruletă. Mizați aceeași sumă la fiecare rundă.

Mai sunt și strategiile James Bond, Fibonacci sau All-in. Indiferente de strategia folosită, recomandarea e să pariați atât cât vă permiteți să pierdeți. Jucați responsabil și asumat. Tratați totul ca pe o distracție.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.